Dairy Farm Instructor Exam Questions with answer

Dairy Farm Instructor Exam Questions with answer- 2021

2021 Dairy Farm Instructor Exam Questions with answer from Question No. 21 to 40

Question21:-Resistivity of copper depends on

        A:-Temperature

        B:-Length

        C:-Area of cross section

        D:-None of the above

        Correct Answer:- Option-A

Question22:-Weakest force in nature is

        A:-Electromagnetic force

        B:-Strong nuclear force

        C:-Gravitational force

        D:-Weak nuclear force

        Correct Answer:- Option-C

Question23:-Two parallel conductors are carrying current in the same direction. The force between them is

        A:-Repulsive

        B:-attractive

        C:-Zero

        D:-Cannot Predict

        Correct Answer:- Option-B

Question24:-The unit of the physical quantity  1

�πœ‡0πœ€0

 is

        A:-m/𝑠2

        B:-m/s

        C:-Newton

        D:-kg m/s

        Correct Answer:- Option-B

Question25:-The angle between the true geographic north and the north shown by a compass needle is called

        A:-Dip

        B:-Inclination

        C:-Meridian

        D:-Declination

        Correct Answer:- Option-D

Question26: WPA2 is used for security in

        A:-Ethernet

        B:-Bluetooth

        C:-IoT

        D:-wi-fi

        Correct Answer:- Option-D

Dairy Farm Instructor Exam Questions with answer

Question27:-The chemical name of Bleaching powder is

        A:-Calcium carbonate

        B:-Calcium hypochlorite

        C:-Calcium Phosphate

        D:-Calcium Cyanide

        Correct Answer:- Option-B

Question28:-Bell metal is an alloy of

        A:-Fe and Cr

        B:-Cu and Ni

        C:-Cu and Sn

        D:-Cu and Zn

        Correct Answer:- Option-C

Question29:-Lime water contains

        A:-Sodium hydroxide

        B:-Calcium hydroxide

        C:-Sodium Carbonate

        D:-Calcium Chloride

        Correct Answer:- Option-B

Question30:-Temporary Hardness of water is due to

        A:-calcium Sulphate

        B:-Calcium bicarbonate

        C:-Magnesium Sulphate

        D:-Calcium Chloride

        Correct Answer:- Option-B

Question31:-Half life period of Carbon-14 used to calculate the age of fossils

        A:-5670 years

        B:-5760 years

        C:-5680 years

        D:-5780 years

        Correct Answer:- Option-B

Question32:-Alcohol reacts with acid to form

        A:-ether

        B:-Phenol

        C:-butene

        D:-ester

        Correct Answer:- Option-D

Question33:-The chemical substance used to reduce body temperature is called

        A:-Anitipyretic

        B:-Analgesic

        C:-Antiseptic

        D:-Anitibiotic

        Correct Answer:- Option-B

Question34:-The alkali metal found in Banana

        A:-Pottassium

        B:-Sodium

        C:-Calcium

        D:-Magnesium

        Correct Answer:- Option-A

2021 Dairy Farm Instructor Exam Questions with answer from Question No. 1 to 20

Question35:-The action of water on Calcium Carbide gives

        A:-acetaldehyde

        B:-benzene

        C:-Acetylene

        D:-Ethanal

        Correct Answer:- Option-C

Question36:-The fuel gas produced when carbon monoxide combines with Nitrogen

        A:-Water Gas

        B:-Synthesis Gas

        C:-Producer Gas

        D:-Phosgene Gas

        Correct Answer:- Option-C

Question37:-Ultra pure metals like zirconium and Titanium are refined by

        A:-Van Arkel method

        B:-Vapour phase refining

        C:-Monds process

        D:-Zone refining

        Correct Answer:- Option-A

Question38:-Letharge is an ore of

        A:-Lead

        B:-Boron

        C:-Copper

        D:-Iron

        Correct Answer:- Option-A

Question39:-The process of coating Zinc over Iron so as to prevent rusting

        A:-Corrosion

        B:-Galvanisation

        C:-Cathodic protection

        D:-Barrier protection

        Correct Answer:- Option-B

Question40:-In order to lower the temperature below 0ΒΊc the substance mixed with ice is

        A:-Sodium Chloride

        B:-Sodium Carbonate

        C:-Magnesium Sulphate

        D:-Lime

        Correct Answer:- Option-A

2021 Dairy Farm Instructor Exam Questions with answer from Question No. 1 to 20

Comments